Filter woningen

Mijn woning zoeken

Filters wissen

Gevonden woningen (0)


Je woning kopen bij Portaal in Hatert

Over de herkomst van de naam Hatert zijn diverse lezingen, maar zeker is dat Hatert al in de tijd van de Romeinen bewoond werd. Ooit was Hatert een dorp dat vrij lag van de stad Nijmegen. In zijn huidige vorm is de wijk voor het grootste deel is gerealiseerd tussen 1955 en 1965.

De wijk wordt gekenmerkt door eengezinswoningen met platte daken en rechthoekige flatgebouwen. Tussen de woonbuurten vind men open (groen)stroken. De wijk ligt aan het Maas-Waalkanaal. Hatert heeft een eigen winkelhart.

Het noordelijk deel van de wijk bestaat voornamelijk uit koopwoningen, de zogenoemde Edelstenenbuurt. Het gebied ten zuiden van de Hatertseweg (Kastelenbuurt, Staatsliedenbuurt) bevat overwegend goedkope huurwoningen. Steeds meer van deze woningen worden verkocht om tot een betere verhouding tussen koop- en huurwoningen te komen.

In 2006 werd Hatert benoemd tot Vogelaarwijk/Krachtwijk. Door de overheid, Gemeente Nijmegen en de corporaties is er sindsdien veel geïnvesteerd in de wijk en in juni 2013 werd de wijk weer ‘ont-Vogelaard’. Wel blijft er de komende jaren speciale aandacht om te zorgen dat de positieve ontwikkeling van de wijk blijft voortgaan.

Portaal verkoopt eengezinswoningen en appartementen op diverse plekken in Hatert.