Een oude huurwoning kopen

17 maart 2016

Portaal doet soms haar oude huurwoningen in de verkoop. Dat kan een hele interessante koop zijn voor huurders of kopers die op zoek zijn naar een koopwoning om zelf op te knappen. Hoe je een huurwoning kunt opknappen met een scherp budget legt Portaal in deze blog uit.

Veel oude huurwoningen zijn echte klushuizen of opknapwoningen. Dat betekent dat het koophuis vaak voor een zacht prijsje wordt verkocht. Daarbij komen natuurlijk nog wel de kosten voor de verbouwing. Een paar tips om het klushuis te verbouwen met een scherp budget:

Portaal werkt samen met vaste leveranciers. Informeer wanneer je een huurhuis koopt naar afspraken die Portaal heeft met bijvoorbeeld leveranciers van keukens of badkamers.

Vaak gaat het bij kluswoningen om meerdere woningen die tegelijk worden verkocht. Het kan verstandig zijn om afspraken te maken met de buren om bepaalde onderdelen van de verbouwing gezamenlijk uit te besteden. Hoe grote de klus hoe goedkoper vaak de aannemer.

Informeer bij je gemeente, provincie en energieleverancier of er acties of subsidies lopen voor het stimuleren van energiebesparing.  In verschillende provincies bestaand die subsidies voor bijvoorbeeld de aanschaf van een combiketel of het isoleren van je koophuis. Op http://www.energiesubsidiewijzer.nl kun je uitzoeken of er in jouw stad subsidiemogelijkheden bestaan.

Budgetteer zo gedetailleerd mogelijk. Het wordt een sport om je aan het budget te houden als je alle onderdelen hebt begroot. Wanneer je met grote getallen werkt komt alles snel op een hoop terecht en blijf je schuiven met het budget.

Neem de tijd om je te verdiepen in prijzen en kosten. Op https://ikknapmijnhuisop.nl/ kun je op een makkelijke manier prijzen vergelijken voor alle denkbare klussen. Door te vergelijken weet je wat iets kost en heb je dus beter zicht op het budget. Kies niet automatisch de goedkoopste maar verdiep je ook in de reputatie van de klusser of aannemer en controleer of deze is aangesloten bij het Bouw Garant keurmerk of Keurmerk Kwaliteitsvakman.

Maak keuzes. De basis van je nieuwe koophuis wordt gevormd door de indeling, de badkamer, de keuken, de vloeren en de muren. Je kunt best kiezen voor een vloer met bijzondere Portugese stenen of een badkamer met Tadelakt in oosterse stijl. Wil je echter alles netjes hebben verdeel dan het budget over de basis elementen van het koophuis.

Een goede voorbereiding is in dit geval echt het halve werk.

Interesse in het kopen van een huurwoning? Kijk eens op www.kopenbijportaal.nl en bekijk het aanbod.

Reageer via Facebook