Mooie muren: kiezen voor stuc of behang

5 mei 2016

Ontvang je binnenkort de sleutel van je eerste koopwoning? Een belangrijke vraag is dan wat er met de muren moet gebeuren. Kies je voor stucwerk of toch voor behang? Portaal zet de voor- en nadelen op een rijtje.

Stucwerk
Er zijn verschillende soorten stucwerk. Welke soort je kiest hangt af van welke stijl je aanspreekt en natuurlijk het budget.

Spackspuiten
Deze stuc wordt door de stukadoor in twee lagen op de muur gespoten. De muren worden zo egaal en strak. Spackspuitwerk kan in elke denkbare kleur worden aangebracht en is goedkoop. Vanaf € 5 per m² kun je de muren laten spackspuiten.

Sausklaar of behangklaar stucwerk
Om muren netjes te kunnen behangen of schilderen moeten de muren eerst glad zijn. Of dit nodig is hangt af van hoe de muren van het koophuis er uit zien.

Sierpleister
Sierpleister is stucwerk met een decoratieve afwerking. De bekendste soorten zijn spachelputz, rustiekputz en granol.

Schuurwerk
Schuurwerk is herkenbaar aan de cirkelvormen en de licht korrelige structuur. Het zorgt voor een warme uitstraling en is vochtregulerend en kan dus ook worden gebruikt in de keuken of badkamer van de nieuwe koopwoning. 

Luxere soorten van stucwerk
Wil je iets unieks voor op de muren van het koophuis? Kies dan voor Tadelakt, Beton ciré, Microcement en microbeton of Leemstuc.

Voordelen Stucwerk

  • Gladde muren
  • Veel keuze, mogelijkheid om binnen het budget een stijl te kiezen
  • Duurzaam

Behangen
Behangen, je moet er van houden. Het grootste voordeel van behangen is de enorme keuzemogelijkheid. Zowel qua structuur als uitstraling is alles mogelijk. Met behangen krijg je echt een unieke uitstraling van het koophuis. Sommige mensen worden simpelweg verliefd op een behangetje. Of je nu kiest voor een grafische print, subtiel patroontje of unieke behangrand. Met behang straalt jouw koophuis karakter uit.

Voordelen behangen

  • Diversiteit: oneindig veel keuzes
  • Karakter: van glad en strak tot bombastisch of romantisch
  • Door zelf te behangen kun je besparen. Met deze blog van Portaal kun jij direct als behanger aan de slag.

Stuc behang
Is het onmogelijk kiezen tussen stucwerk of behang? Kies dan voor stuc behang. Stuc behang is een soort glad glasvezelbehang, ook wel renovliesbehang genoemd. Als je naar afgewerkt stuc behang kijkt ziet het  eruit uit alsof alle muren zijn gestukt. Het voordeel tegenover stucwerk is dat je met stuc behang nooit last zal hebben van scheuren. Stuc behang is 30% goedkoper dan stucwerk en is dus heel erg geschikt voor mensen met een lag budget of mensen die hun geld liever uitgeven aan een nieuwe bank.

Reageer via Facebook