Wonen in Amersfoort

4 maart 2016

Ben je op zoek naar een koophuis in Amersfoort? Dan ben je bij Portaal aan het goede adres. Bekijk gelijk het aanbod van koophuizen in deze historische stad.

Amersfoort is een heerlijke plek om te wonen. Met een koophuis in deze omgeving krijg je een combinatie van groen en historie. Rond het centrum van Amersfoort vind je grote parken en tuinen waar je lekker kunt wandelen. Hou je meer van ruige natuur? Dan moet je zekers eens een van de natuurgebieden in de omgeving aandoen. Zo zit je in mum van tijd op de Veluwe of de Utrechtste Heuvelrug, of wat dacht je van de Soesterduinen. Hier kun je uren wandelen zonder iemand tegen te komen. De heides en zandverstuivingen zijn adembenemend mooi en de bossen eindeloos. Misschien spot je nog wel een ree of vos. Je kunt natuurlijk op eigen houtje de natuur intrekken maar het kan ook leuk zijn een mooie wandel- of fietsroute te volgen. Op routeyou.com of vvvamersfoort.nl vind je veel routes. Voor beginners en gevorderden en met bijzondere ontdekkingen zoals de grote zwerfkeien bij Aardjesberg.

Na een lange wandeling of fietstocht is het heerlijk thuiskomen in je nieuwe koophuis. Moe en voldaan plof je toch het lekkerst op de bank. Benen onderuit en bijkomen maar.

Voor een volgende wandeling moet je ook eens het centrum van Amersfoort aandoen. De historie van Amersfoort is indrukwekkend. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Loop zeker ook langs de Muurhuizen. Rond 1500 werden deze huizen gebouwd met materiaal van de oude stadsmuur uit 1380. De huizen zijn gebouwd langs de lijn waar de oude stadsmuur heeft gestaan. Er worden steeds meer huizen gebouwd in verschillende perioden. De diversiteit zie je terug in de verschillende vormen.

Laat jij je meer inspireren door hedendaagse kunst en architectuur? Zet dan het Mondriaanhuis en de Kunsthal Kade zeker op je lijstje. Kunstinstellingen van naam en kwaliteit. Gewoon om de hoek.

Amersfoort heeft talloze leuke boetiekjes, idyllische pleintjes en heerlijke eettentjes. Op zaterdag is er een bruisende markt. En in de lente en zomer is er elk weekend wel wat te beleven. Van Jazz festival tot culinair festijn. Voor elk wat wils dus.

Een koophuis in Amersfoort levert je meer op dan alleen veel woonplezier. De omgeving is inspirerend en rustgevend. Ook voor winkelen zit je goed in Amersfoort. Hier is het altijd koopzondag. Dus heb je jouw koophuis eenmaal gevonden? Dan hoef je de stad niet meer uit. Dat is pas echt ontspannen wonen.

Portaal helpt je graag bij het zoeken van je eerste koophuis. Heb je een koopwoning op het oog? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging. Onze verkoopmakelaars leiden je graag rond en vertellen je meer over de woning en de wijk. Ook kunnen ze adviseren bij vragen over bijvoorbeeld de financiering.

Reageer via Facebook