Woningtypes op een rijtje

15 juli 2016

Woningtypes op een rijtje

Denk je er over na om een huis te kopen? Dan is het goed om je oriënteren op verschillende soorten woningen. Er zijn verschillende woningtypes. Portaal zet ze voor je op een rijtje. Misschien helpt het je een goed beeld te vormen van hoe jouw eerste koophuis er uit moet zien.

Vrijstaande woning

 

Een vrijstaande woning is woning die aan geen andere koophuizen grenst. Een vrijstaand koophuis heeft een eigen tuin en verdiepingen. Vrijstaande woningen zijn vaak geen starterswoningen maar het kan een mooi doel zijn in je woon carrière.

2-onder-1-kapwoning

Een 2-onder-1-kapwoning is een eengezinswoning waarbij twee koopwoningen aan elkaar zijn verbonden.  Aan beide woningen grenzen geen andere koophuizen.

Rijwoning

De rijtjeswoning kent iedereen wel. Voor veel mensen is dit type koophuis (op termijn) haalbaar. De rijwoning is een eengezinswoning gebouwd in een rij van meerdere koophuizen. 
Patiowoning Een patiowoning is een bijzonder type eengezinswoning waarbij de (bepalende) buitenruimte helemaal is ingesloten door de bouwmassa van de woning, de aangrenzende woning(en) en/of muren.
Maisonnette Een maisonnette is een koopwoning in een complex en bestaat uit meerdere verdiepingen. Dat is direct het verschil met een appartement, dat maar één verdieping heeft.
Galerijwoning Een galerijflat is een koopwoning in een flat waarbij de voordeuren van de koopwoningen uitkomen op een loop gang.  ​
Portiekwoning

Een portiekwoning is een etagewoning waarbij de voordeur uitkomt in een open portiek. Het portiek wordt gedeeld met de buren.

Appartement

Een appartement is een koopwoning van een verdieping in een groter gebouw of huis. 

 

Reageer via Facebook